NYHETER

JULBORD 27 november

25 hyresgäster dök upp på julbordet. Nytt för i år var att kvartersrådet lagade maten istället för att köpa färdiga jultallrikar som tidigare år. Alla gäster fick också en lott med vinstchans. Tre stora fruktkorgar delades ut och även många tröstpriser.

julbord ersboda 2011

julbord ersboda 2011

KVARTERSMÖTE 13 oktober

Kvartersmöte Prästosten 2Kvartersmöte Prästosten 2. Vi diskuterar datum för den årligt återkommande jultallriken och kvartersvärd Roger informerar om ombyggnationerna i området. Välkommen!
18 personer, inklusive kvartersrådet och kvartersvärden Roger Öberg, dök upp på kvartersmötet. Kvartersrådet bjöd på tårta.

Julbord 27 november
Kvartersrådet informerade om det årliga julbordet som i år hållas klockan 16.00, söndag den 27 november (1 advent) i kvarterslokalen. Nytt för i år är att vi inte kommer att beställa färdiga jultallrikar utan göra maten själva. Två personer utanför kvartersrådet anmälde intresse för att komma kvällen innan och hjälpa till att ställa i ordning allt.

Julbordet kommer att kosta 70 kr i år. Vi har sänkt priset eftersom vi beräknar att utgifterna för inköp av råvaror blir mindre än att köpa en färdig jultallrik. Inbjudningar kommer att delas ut i brevlådor och sättas upp på entréernas anslagstavlor.

 Kvartersmöte Prästosten 2 oktober 2011 Kvartersmöte Prästosten 2 oktober 2011
Kvartersvärden informerade
Roger informerade om vad som händer i området:

 - Två omröstningar har gjorts bland boende i området. Man har fått tycka till om ett namnbyte från Västra Ersboda Centrum till Ersboda Torg. Majoriteten röstade på att byta namn till Ersboda Torg. Resultatet kommer att skickas till ansvariga på kommunen

 - Byggnationen av det nya gymmet/simhallen beräknas vara klart i mars nästa år. Byggstängslet ska plockas bort om några månader. Markytorna kommer att återställas nästa sommar.

 - Översyn av balkongerna kommer att ske till våren.

 - Ett sjukhem för äldre kommer att byggas i skogen bortanför sopsorteringen vid kyrkans parkering.

 - Utebelysningen har bytts ut till lampor med nedåtriktat sken, vilket gör att området har blivit ljusare och känns tryggare. Belysning i entréerna kommer också att bytas ut.IKEA-RESA INSTÄLLD! Oktober

Ikea-resan är inställd på grund av för få anmälningar. Vi försöker igen till våren och hoppas att fler är intresserad då.DIALOGTRÄFF MED WORKSHOP 5 september

Den 5 september hade Bostaden bjudit in kvartersråden på Östra och Västra Ersboda, den lokala hyresgästföreningen och andra som hade visat intresse för att utveckla Ersboda. 

Läs mer om träffen på Bostadens hemsida. Fler bilder finns även i fotoalbumet:
Dialogträff med Bostaden på Ersboda Folkets Hus 5 september 2011 Ikea-resa Umeå 2011

Kvartersrådet planerar en IKEA-resa för kvarteret Prästosten 2 (Ystarvägen 135-149).
I mån av plats bjuder vi även in kvarteret Prästosten 1.

Vi måste bli minst 30 personer för att resan ska bli av. Det finns 48 platser på bussen.

Vuxen: 300:-/pers,
Barn 5-15: 100:-/pers i målsmans sällskap.

Avresa: 07.00 från parkeringen utanför Ystarvägen 135.
Återresa: 17.00 (tillbaka i Umeå runt 20.30-21.00)

Vi bjuder på kaffe, smörgås och frukt på resan. Vi stannar till vid Höga Kusten-bron för en bensträckare.

Intresserad? Ring eller skicka ett sms till Mats Häggström på 070-532 82 76. Uppge ditt namn och adress samt antal passagerare.

Sista anmälningsdag: 18 oktober. Resan betalas senast 25 oktober till Mats.

Med vänlig hälsning,
Kvartersrådet

GÅRDSSTÄDNING 17 MAJ 2011

Uppslutningen var god till kvarterets årliga gårdsstädning och vi hade även tur med vädret. Det hade regnat tidigare på dagen men lagom till kvällens aktiviteter sprack molnen upp. Efter städningen bjöd kvartersrådet på smörgåstårta i kvarterslokalen och hörde även om intresse fanns för en gemensam IKEA-resa till hösten.

Gårdsstädning kvarteret Prästosten 2011
Fler bilder i fotoalbumetINFORMATIONSMÖTE 29 mars 2011

Bygge av gym- och Simhall i Västra Ersboda Centrum
Ett tjugotal hyresgäster dök upp till Bostadens informationsträff om planerna för ombyggnationen av den gamla kvarterslokalen som ska bli gym- och simhall i regi av Tenton och Umeå Simsällskap.


Fler bilder och mer infoÅRSMÖTE 17 JANUARI 2011

Alla boende i området var välkomna till Årsmöte för kvarteret Prästosten 2. 12 personer, inklusive kvartersrådet, dök upp till kvarterets årsmöte där det serverades smörgåstårta:

Alla i området är välkomna till Årsmöte för kvarteret Prästosten 2.

JULTALLRIK 4 DECEMBER 2010
Jultallrik 4 december, för de boende i området Ystarvägen 135-149. 100:-. Sista anmälningsdag 24 november
Den årliga julmiddagen var välbesökt även i år. Bilder finns i fotalbumet.


KVARTERSMÖTE 9 NOV 2010

Den 9 november var alla i området välkomna att träffa kvartersrådet som informerade om julmiddagen som vi planerar den 4 december (läs mer nedan). Kvartersvärd Roger informerade om vad som är på gång i området Västra Ersboda Centrum, bland annat att kvarterslokalen ska flytta och ett gym planeras i nuvarande kvarterslokal. Läs protokollet här.  

 GÅRDSSTÄDNING 31 MAJ 2010
Nio personer dök upp på kvartersmötet där vi skulle bestämma vilket datum vi ska ha gårdsstädning i år. På grund av den kalla våren blev det senare än tidigare år.

Det blev bestämt att gårdsstädningen blir måndag 31 maj klockan 18.00. Alla är välkomna att komma och hjälpa till och göra fint i området. Efteråt bjuder kvartersrådet på grillat! :)

Eventuellt så kommer Emma, som fixar utemiljön och berättar om vad som är planerat för området.

På gång i området
Kvartersvärd Roger informerade om vad som är på gång i området. Pizzerian har fått en ny ägare, folktandvården har flyttat till en ny lokal på torget. Det finns intresse av att göra ett gym av den gamla gympasalen.

Odlingsintresserade boende 
I sommar planeras en balkong-/uteplatsvisning. Vi tänkte göra det enkelt så att det som är intresserade samlas utanför 135:an och så går vi tillsammans runt och visar upp våra balkonger och uteplatser.

Vi pratade också med Roger om möjligheten att få påverka utemiljön och kanske plantera något, till exempel krusbärsbuskar. Han tyckte det var en bra idé och vi ska diskutera den med Emma på måndag.

 


RSS 2.0